Hästarna

Våra arbetskamrater.

De är skiftande i gångartstalanger och utbildningsnivå.


HÁSTIGURKallas mest för Stickan.


Snäll och vänlig femgångare.


Tävlad i femgång de senaste åren men har börjat så smått gå med i ridskolan. Lenas engen ridhäst tidigare.
Typiska femgångsegenskaper och måste ridas med lätt hand då han är mycket känslig i munnen.
Lugn och sansad häst men vaken och alert om man så vill.

L

YrsaYRSA


Litet och nätt fyrgångssto med rena gångarter.


Lagom vilja för den som vill känna på lite mer än nybörjarhästen. Lydig för små hjälper vilket gör att den ovane ryttaren får en känsla av att ha kommandot.


Töltar inte om inte hjälperna är precisa utan väljer då trav i stället. Lättöltad för den vane.

Tävlad i lätta klasser tölt, fyrgång och ungdomsklasser med placeringar.

 

BingoBINGO

Den underbart tålmodige valacken som lärt så många att rida. Kolossalt trygg och foglig med alla ryttare.


Ranghög i hagen och given flockledare med självklar auktoritet mot de andra hästarna.


4 rena gångarter och stor spännvidd i tempon vilket gör honom rolig att rida även för den vane ryttaren. Han har placeringar på klubbnivå i öppen klass tölt och fyrgång. Har också placerat sig i barnklasser.


Oerhört kompetent häst med stor erfarenhet. Mycket rejäl i sin trav vilket gör att alla nybörjare får god balansträning.Älskade att driva kvigorna på den tiden vi gjorde det. Det var bara att sitta på och följa med, i alla fall så länge man siktat in sig på samma kviga. Han har visat oss alla vad vallningsinstinkt hos hästar vill säga.


TVISTUR


Tvistur är en mycket lugn och snäll valack som har erfarenhet från både turridning och ridskola. Mycket lugn och säker till nybörjare. Vi lånade honom till att börja med och blev så förtjusta i honom att vi numera äger honom. Stadig trav och galopp men kan bli travaktig i tölten om man inte driver ordentligt. Tvistur har lätt för att komma igång till tölt men hur länge det håller i sig är upp till ryttaren. Gillar mycket att bli ompysslad i stallet och njuter då i fulla drag.
_______________________________________________________________________________________BingoHafeti

Kallas för Haffe och är en mycket tävlingsmeriterad häst. Flera SM medaljer med guldmedalj i ungdoms T2 som främsta merit. Varit i A-final på SM i denna gren flera gånger. Pigg och känslig och jättesnäll. Vill gärna vara till lags och har en försiktig framtoning i stallet. Under ryttare mycket kraftfull.


En underbar häst att rida just eftersom han är så lyhörd och med mycket tölt att bjuda på. Kräver dock att man som ryttare har ordning på sina grundhjälper och bra balans.


Det är bara att ta upp en tidning, varför inte just Islandshästen och tölta iväg. Haffe sköter resten._______________________________________________________________________________________

Fler bilder på ridskolehästarna och andra hästar på Landsberga Gård finns HÄR
!